Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019-es tanévi pályázati kiírásai

UNKP ösztöndíjak mesterképzéses hallgatóknak​


A Program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019-es tanévi pénzügyi kerete hozzávetőleg 4 Mrd Ft, amelyből közel 2000 ösztöndíjas támogatása várható.

A pályázatokat 2018. április 10. – 2018. május 10. között lehet benyújtani.

Az idei tanévben 5 pályázati kiírás jelent meg. A Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat elnyert hallgatók vállalják a kutatási tervükben meghatározott kutatási tevékenység végrehajtását, valamint azt, hogy a kutatás eredményét összefoglaló Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) dolgozatot készítenek és bármely felsőoktatási intézményben szervezett TDK-n bemutatják a 2018/2019. tanévben.

A pályázati elbírálásnál plusz pontot jelent, ha a hallgató már részt vett intézményi TDK-n, vagy OTDK-n.

Az ösztöndíj összege első éves osztatlan mesterképzésen részt vevő ösztöndíjasok esetén: 50.000 Ft/hó, felsőbb éves osztatlan mesterképzésen és osztott mesterképzésen részt vevő ösztöndíjasok esetén: 100.000 Ft/hó

A teljes pályázati csomag - az 5 pályázati kiírással - innen tölthető le: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-minisz...

A Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj felhívása és mellékletei: